1. BYH Official Poll: What are the things that you should consider before buying herds?
    CLICK HERE!
    (if you are logged in, this notice can be dismissed using the "x" to the top right of the notice)

    Dismiss Notice
  2. To geld or not to geld? That is the question
    CLICK HERE!
    (if you are logged in, this notice can be dismissed using the "x" to the top right of the notice)

    Dismiss Notice
  3. Dismiss Notice
  4. BYH Picture of the Week (POW) - Submit your Pics Now !!
    Click HERE!
    (if you are logged in, this notice can be dismissed using the "x" to the top right of the notice)
    Dismiss Notice

Missing alerts / notifications on followed threads

Discussion in 'BackYardHerds - News, Information & Feedback' started by Latestarter, Sep 12, 2016.

  1. Sep 13, 2016
    Green Acres Farm

    Green Acres Farm True BYH Addict

    Joined:
    Jul 2, 2016
    Messages:
    1,195
    Likes Received:
    902
    Trophy Points:
    223
    Location:
    Florida
    I've been having the same thing, but I think I might have figured it out. If you decide not to look at your alerts shen you get them to a certain thread,you will stop getting alerts to that thread even if you are still 'watching' the thread.
     
  2. Sep 13, 2016
    Latestarter

    Latestarter Novice; "Practicing" Animal Husbandry Golden Herd Member

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    6,875
    Likes Received:
    6,744
    Trophy Points:
    433
    Location:
    NE Texas
    I don't think that's it for me as I always go right down the alert line and visit every thread I've been alerted to. :hu I mean, I can STILL go to the recent posts link and page down through that to make sure I haven't missed anything, but that's more "work" :hide I like my easy when I can get it.;) This has only started happening to me in the past several weeks.
     
  3. Sep 13, 2016
    Goat Whisperer

    Goat Whisperer Herd Master

    Joined:
    Dec 19, 2013
    Messages:
    3,803
    Likes Received:
    4,401
    Trophy Points:
    363
    Location:
    North Carolina
    The only time I have missed alerts is when I don't post on that particular thread for a long while. To my knowledge everything else is good.
     
  4. Oct 29, 2016
    Nifty

    Nifty True BYH Addict Administrator

    Joined:
    Nov 13, 2007
    Messages:
    1,961
    Likes Received:
    719
    Trophy Points:
    293
    We're still trying to track down this issue.

    For those having this problem, please:
    1. Try clearing your browser cache
    2. Test with a different browser (this helps us troubleshoot if it's a browser specific problem)
    3. Reply with your browser type and version
    4. Let us know how long the problem has been going on
     
  5. Oct 29, 2016
    Bruce

    Bruce Herd Master

    Joined:
    Feb 4, 2016
    Messages:
    4,059
    Likes Received:
    3,919
    Trophy Points:
    343
    Location:
    NW Vermont
    1. Machine has been rebooted therefore cache cleared

    2. Chrome Version 54.0.2840.71 (64-bit) on OS-X Version El Capitan 10.11.6
    3. Um, happens all the time. Been happening as long as I can remember.

    I'll have to use another browser for a bit to answer #2

    ETA - Safari 10.0.1. Signed in, said nothing about alerts. I've read posts in 7 threads I am watching based on the blue dot and the glasses icons.
     
    Last edited: Oct 30, 2016
  6. Oct 30, 2016
    Latestarter

    Latestarter Novice; "Practicing" Animal Husbandry Golden Herd Member

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    6,875
    Likes Received:
    6,744
    Trophy Points:
    433
    Location:
    NE Texas
    1. I've gone as far as limiting cache to 5mb to stop chaching altogether to get around the issue. Since my internet speed and data limits are so slow/low now, I've expanded my cache back up to speed up page loading. I just go and clear it about every day and sometimes multiple times to get new posts to load.
    2. I hate IE so rarely use it unless forced to. I know little to nothing about chrome. Just checked IE10 it shows a watched thread with blue dot but no indication of a new post in alerts. the most recent unread post was from 7pm yesterday (8 hours ago)
    3. Firefox 47.0.1
    4. It started happening about a 2-3 weeks ago for me and got progressively worse over time. It doesn't seem to be happening so bad right now as I type. There's one thread I'm following that indicates by blue dot that it has unread posts (from yesterday evening ~8 hours ago), but is not showing up in my alert window as existing with new posts.
     
  7. Oct 31, 2016
    Nifty

    Nifty True BYH Addict Administrator

    Joined:
    Nov 13, 2007
    Messages:
    1,961
    Likes Received:
    719
    Trophy Points:
    293
    Ok, I just read something that might be helpful / related here on a forum about forums: https://theadminzone.com/threads/xe...s-yeah-i-have-notifications-no-i-dont.142099/

    That describes the Alert settings and some problems people have been having with the software. I'm wondering if the problems posted there sound similar to what y'all are experiencing?

    Here is a screenshot of the settings for notifications / alerts that I can edit for the entire site. I'm wondering it those settings seem to coincide with what you're experiencing?
    upload_2016-10-31_17-58-29.png
     
  8. Oct 31, 2016
    Green Acres Farm

    Green Acres Farm True BYH Addict

    Joined:
    Jul 2, 2016
    Messages:
    1,195
    Likes Received:
    902
    Trophy Points:
    223
    Location:
    Florida
    See, I'm even missing alerts for this thread.;)
     
  9. Oct 31, 2016
    Latestarter

    Latestarter Novice; "Practicing" Animal Husbandry Golden Herd Member

    Joined:
    Dec 31, 2014
    Messages:
    6,875
    Likes Received:
    6,744
    Trophy Points:
    433
    Location:
    NE Texas
    I got the alert for this one.
     
  10. Oct 31, 2016
    HomeOnTheRange

    HomeOnTheRange Mowing the Green, Green Grass of Home

    Joined:
    Aug 24, 2016
    Messages:
    237
    Likes Received:
    231
    Trophy Points:
    143
    Location:
    High Desert of New Mexico
    For XenForo to send new alerts, the thread must be marked as completely read, otherwise you will not get new alerts. Do not know if for some reason it is not marking the thread as read for everyone.

    @Nifty, I know this is an added expense, but if this continues you could add the add-on o_O https://xenforo.com/community/resources/persistent-alerts.4962/
    Just a thought from a newbie to XenForo.